Leírás

Ezen az oldalon olyan játékajánlásokat láthattok, amelyekkel helyi hálózatban lehet játszani (CSAK offline LAN-ban, tehát internetcsatlakozás nélkül). Csak az általunk kipróbált és ajánlott játékok kerülnek fel!

Események

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

LAN-os játékok

Címkék

Windows 7 -> OFF

2019.02.15. 06:32 Csubi8

Érkezett a nagy bejelentés januárban, hogy 1 évük van azon felhasználóknak, akik Windows 7-es operációs rendszert használnak, hogy átálljanak valami másra (feltehetőleg 8-ra, vagy 10-re), mert 2020. januárban megszűnik a Windows 7 terméktámogatása.

A hírtől nem lettem nyugtalan, nem forgolódtam álmatlanul az ágyban éjszaka; úgy voltam vele, hogy ennek a pillanatnak is el kellett jönnie és lesz holnap Windows 7 nélkül is.

Persze ennél azért többről van szó, főleg itt a lanparty.blog-on, ahol már évek óta a tesztelés Windows 7-es gépeken történt és a cikkek ezalapján készültek. Naná, hogy nem fogom az összes játékot újra letesztelni Win 8-on, vagy 10-en, de ez ugye magában hordozza azt a lehetőséget, hogy egyes játékok nem lesznek játszhatóak az új rendszeren.

Személyesen sajnálom, hogy vége; bevallom, ez volt az első operációs rendszer, amit hivatalosan és legálisan megvettem és az első Windows amellyel borzasztó elégedett voltam és jelenleg is vagyok (még nem álltam át más rendszerre). 

Mert hát előtte voltak az igazi borzalmak; a Vistát, úgy ahogy volt messziről elkerültem (talán egy telepítés erejéig fent volt), az XP-t - bár akkor azt is szerettem - azért félévente újra lehetett telepíteni (főleg a játéktesztelések miatt voltak komoly kék képernyők).

A cégnél most álltunk át Windows 10-re és katasztrófális élmények kísérik az átállást. Minden lassabb, semmi nem ott van, ahol korábban volt, eleve ez a csempés marhaság nem egy nagy élmény. Ráadásul jó kis bugok kísérik a rendszert, elég csak a tavalyi botrányra gondolni, ahol egy frissítés után egyes felhasználóknak több giga adat szállt el a gépéről. A Windows 10 adatgyűjtése is kérdéseket vetett fel, ami miatt (jogosan) támadták a rendszert még az elején. 

Nekem még olyan egyszerű dolgokkal is meg kell bírkóznom, mint például nyomtató-beszerzés, mert a lézernyomtatómnak csak Windows 7-ig volt drivere. Szóval egy-egy ilyen átállás sokkal többe kerülhet, mintsem azt gondolnánk. Persze csak a terméktámogatás szűnik meg jövő januárban, a Windows-t még attól tovább tudjuk használni, de néhány éven belül muszáj lesz váltani.

Nektek mi a véleményetek? Ti már átálltatok? 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lanparty.blog.hu/api/trackback/id/tr9614627252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P373R 2019.10.11. 23:16:31

Én Win8.1 Industry Pro val vagyok ellátva(Ebből a rendszerből kivették a fölös programokat, nem támaszkodik annyira a LUA-ra és a Store ra mint a társai, gyakorlatilag a tiszte használatra kész rendszert tartalmazza, zéró reklámmal) és csak pozitívumom van a rendszerről, mint vélemény. Mindenki fújol hogy így vacak meg úgy vacak a win8.1 de mégis... ha felrakod az oprendszert, felteszel egy ClassicShellt, a metró start menü helyett, majd a regeditben átírod az EnableLUA értéket 0-ra ás máris admin vagy és kikapcsolod az updateket, egyszerűen nincs vele baj. Úgy szuperál mint annó egy Win7, tette. Stabil, gyors. Nincsenek olyan bajai mint a win 10 nek. Tudom tudom most sokan fognak ezért harapni de a win10 az aról szól hogy hogy vegyék el tőled a kontrollt minden módon... Hát akinek az kell, tegye. Rá leszünk kényszerítve mert egyre másra jönnek ki az olyan játékok amelyek már csak a win10 X vagy Y verzióival működnek. Sajnos, pedig a 8 egész jól sikerült. Én erre álltam át, ebben még nincs az a vacak hálózatkezelés mint a 1 0ben van, így egyszerűbbek is a hálózati beállítások, bár mi főleg VPN en át szoktunk lanozni barátokkal.

Hori1988 2020.02.03. 15:44:12

@P373R: Szia!
Az említett Win 8.1-et hol lehet beszerezni?
Én eredeti Win 10-ről állnék vissza win 8-ra, ahogy említetted is, zavar hogy nincs meg a 10-nél a teljes kontroll, illetve a defender is teljesen ki akaszt, próbáltam már millió féle módon kiherélni a rendszerből, de időnként mindig automatán visszakerül, és kérdezés nélkül gyomlálgatja az adataimat, crack-eket, keygenerátorokat stb.. kérdés nélkül törölgeti! A frissítés, illetve az ebből fakadó állandó net igénye se szüntethető meg tökéletesen ennek a rendszernek. Kb 3 éve használok win 10-et, de most már úgy érzem elég volt belőle...

P373R 2020.02.03. 15:49:49

Hát... az Industry pro már csak asszem az msdn iso forrásaiból elérhető, eredetiben már nem árulják, de érintetlen isohoz még hozzá lehet jutni, a kódot meg hát...

pl ebay, amazon, vagy tudod... hmmmmmm
süti beállítások módosítása