Leírás

Ezen az oldalon olyan játékajánlásokat láthattok, amelyekkel helyi hálózatban lehet játszani (CSAK offline LAN-ban, tehát internetcsatlakozás nélkül). Csak az általunk kipróbált és ajánlott játékok kerülnek fel!

Események

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

LAN-os játékok

Címkék

Return to Castle Wolfenstein

2014.01.15. 12:23 Csubi8

Hónapok óta motoszkált a fejemben a gondolat a Wolfenstein-el kapcsolatban: miért nem írok róla? És tessék, megérett a cikk.

Persze itt az első félreértés: nem az 1992-es Wolfenstein 3D-ről van szó és nem a 2009-es Wolfensteinről, hanem a 2001-ben megjelent Return to Castle Wolfenstein-ről.

Bár ez egy nagyon régi második VH-s FPS, érdemes kipróbálni. Ahogy játszottam megvilágosodtam, hogy ezek alapján készült később a Call of Duty (majd később sok más háborús/katonai játék), sok bennük a hasonlóság és tulajdonképpen tisztelettel kell tekintenünk erre a játékra, mert valamilyen szinten ez az egyik ŐS.

No, de a lényegre térve: működik még Windows 7 alatt is, ráadásul simán. :) A Platinum kiadást próbáltam LAN-ban, amelyben egyszerre akár 20-an is játszhatunk több módban (In checkpoint, Stopwatch, Objective) és többféle katonával: ez meglepett egy 2001-es játékot tekintve. Lehetünk Soldier, Engineer, Medic, vagy Lieutenant és ehhez kapcsolódva más és más területen "villoghatunk" tudásunkkal. A multiplayer beállítások elég sok mindenre kiterjednek (lehet szavazni, min/max játékosok, punkbuster, lag time, stbstb). BOTok nincsenek a játékban.

Ami jó, hogy nem csupán az "öld meg a másikat" játékmód van, hanem vannak kulcs küldetések, mint: tartsd a hidat, szerezd meg a dokumentumot, iktasd ki a rádiót, robbantsd fel a tankot és így tovább.

Aki társaival együtt szeretné végigvinni (kooperatív módon) a teljes játékot, az látogasson el a www.rtcwcoop.com weboldalra és töltse le a kiegészítést.

Külön menüpontot is lehetne csinálni neki, de megjelent egy teljes értékű (külön is futtatható) hivatalos multiplayer kiegészítés a játékhoz Enemy Territory néven 2003-ban (a Platinum változat része ez is). Ebben is max 20 játékos mérkőzhet egymással négy különféle módban: Campaign, Last man Standing, Single Map Objective és Stopwatch.

Annak ellenére, hogy milyen régi a játék, engem meggyőzött: retro LAN partira kötelező darab!

Gépigény:
CPU: Pentium II 400Mhz, vagy Athlon processzor
RAM: 128 MB
VGA: 16 MB
HDD: ~1.3 GB (az Enemy Territory kiegészítő miatt még kellhet kb. + 1 GB hely)

Szólj hozzá!

Címkék: coop FPS Lan

A bejegyzés trackback címe:

https://lanparty.blog.hu/api/trackback/id/tr135759422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása