Leírás

Ezen az oldalon olyan játékajánlásokat láthattok, amelyekkel helyi hálózatban lehet játszani (CSAK offline LAN-ban, tehát internetcsatlakozás nélkül). Csak az általunk kipróbált és ajánlott játékok kerülnek fel!

Események

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

LAN-os játékok

Címkék

Grand Theft Auto

2014.12.16. 10:57 Csubi8

2014 év vége közeledik, mindenhonnan, még a csapból is a next-gen játékok folynak, főleg konzolra, de PC-re is olyan játékok jelennek meg, amelyeknek már a telepítője is 50 gigabájt, a játék futtatásához pedig 150.000 Ft-os videókártya kell, de abból is kettő, ha igazán jó minőségben akarsz játszani...

Itt tartunk most, nekem pedig van pofám előhozakodni egy 1997-es játékkal, ami kb 400 MB. :) Viszont vegyük azt figyelembe, hogy EZ a játék, ha nem született volna meg... talán senki sem tudná ki az a Rockstar csapat, vagy arra a franchise-ra, amit megalkottak, amire később egy egész birodalom épült, amit úgy hívnak: a GRAND THEFT AUTO.

Bizony, itt kezdődött minden és aki valaha is játszott Grand Theft Auto játékkal (bármelyik résszel), ajánlanám neki, hogy játssza végig az összeset az első résztől, mert minden itt kezdődött. (és a későbbi epizódokban sok minden visszaköszön, vannak átfedések, utalások, stb)

Ma már szinte nevetséges a felülnézetes, 2D-s grafika, de ez egy igazi klasszikus és - ha valaki adja magát hozzá - beszippantja a játék és simán elrepül pár óra, amíg az embert leköti. Ez még annak idején DOS-ra épült, ezért a felbontás gyenge, nem kell hozzá egér, csak a billentyűzet.

A játékot később a Rockstar csapat INGYEN letölthetővé tette (a Rockstar Classics oldalról), de ez mára már nem elérhető; én még szerencsére annak idején csináltam egy mentést magamnak belőle. :) Ez a változat már Windows alól is futtatható. A GTA alapból tartalmazott hálózati játékot, de annak idején még a modemes és párhumazos porton keresztüli játék volt a menő, viszont a Windows-os portolásnak köszönhetően már TCP/IP kapcsolaton keresztül is játszhatunk, max 4-en. (A játék Win7 64bit alól is fut, de nálam minden játék indítása előtt le kellett futtatnom ezt a fájlt, különben nem indult el.)

A videó nem adja vissza, de a játék LANon hatalmas poéééén, ahogy kergetitek egymást a városban és gyilkolásztok, vagy éppen versenyeztek. Két féle mód van: Deathmatch és a Cannonball, utóbbi egy checkpoint-os autósverseny.

Retro game? Abszolút.
Ajánljuk? Naná.

4 komment

Címkék: autós sandbox Lan

A bejegyzés trackback címe:

https://lanparty.blog.hu/api/trackback/id/tr126983897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hori1988 2021.03.31. 14:41:59

Lehet kérni letöltési linket a fentebb említett win kompatibilis változathoz?

Csubi8 · http://lanparty.blog.hu 2021.03.31. 16:22:03

@Hori1988: és még valami. telepítés után (ha sikerül) mindenképp először a GTA SETTINGS-et kell elindítani és SAVE. ez fontos!

+még egy tanács. ha ezek után se indul el, akkor a többmagos processzorral lesz gond. ilyenkor indítsd el a grand theft auto.exe-t, feladatkezelőt indítsd el Winben, keresd meg a futó programok között a játékot, jobb egér gomb, affinitás beállítása és ott fogod látni, hogy hány processzoron fut a játék. vedd ki a pipákat, csak egy, a Processzor 0 maradjon! (ez minden ősrégi DOSos játéknál szokott segíteni). zárd be a programot és indítsd újra! nekem így most ment! (windows 7 64bit)

Hori1988 2021.03.31. 21:08:01

Köszönöm a gyors választ!
A játék tökéletesen működik win 10 pro 64bit 1909-en.
Annyi hogy alapból eléggé laggolt, és a képernyő bal oldala invertálva vibrált.
Gondoltam hogy a 16:9-es képarány miatt csinálta, így egy kis guglizás után leszedtem hozzá ezt a kis plusz script-et, ami segítségével keretnélküli teljesképernyőre kiterjesztett ablakban fut a játék.
Probléma, és fagyás mentesen.
github.com/ThirteenAG/WidescreenFixesPack/releases/tag/gta1
süti beállítások módosítása