Leírás

Ezen az oldalon olyan játékajánlásokat láthattok, amelyekkel helyi hálózatban lehet játszani (CSAK offline LAN-ban, tehát internetcsatlakozás nélkül). Csak az általunk kipróbált és ajánlott játékok kerülnek fel!

Események

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

LAN-os játékok

Címkék

Empire Earth I / II

2014.01.17. 11:08 Csubi8

(Márktól kaptam még néhány LAN-játék ötletet, ezekről is fogok írni a közeljövőben - ez is egy ilyen -, szóval köszönet neki)

Az Empire Earth egy 2001-es valós idejű stratégiai program, amelynek készítésekor nem kevesebbre vállalkoztak, minthogy készítsenek egy univerzális, korszakokat átölelő játékprogramot. Mit jelent ez? Kb. 500.000 év történelmét eleveníti fel a program az őskorszaktól a nano időkig (a jövő), több száz katonai egységgel küzdhetünk, szóval egy elég összetett, ugyanakkor nagyon élvezhető játék az Age of Empires alkotóitól.

Akit érdekel, magyar nyelvű teszt a játékról itt olvasható.

A teljes értékű hálózati élményhez szükség van a PATCH-ekre, ezután könnyedén LANozhatunk. Max 8 személy mérkőzhet egymással (ebben lehet számítógép ellenfél is), csapatokra is bonthatjuk a küzdelmet és még van jó néhány hálózati beállítási lehetőség.

A gépigény annyira alacsony, hogy nincs értelme feltüntetni.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Empire Earth II

 

2005-ben hozták ki a második részt, ami - szerény véleményem szerint - az első rész felturbózott változata: grafikában, játékmenetben, beállítási lehetőségekben. Nálam a Gold Edition járt (ami tartalmazza az Art of Supremacy kiegészítőt is) és viszonylag könnyen LAN-ra lehetett bírni (játékteszthez érdemes elolvasni például ezt).

Max 10 játékos mérkőzhet egymással (vagy a számítógép ellen), 15 korszakon keresztül és 9 féle játékmódban (Conquest, Crowns number/time, King of the Hill, Capitols, Allied Capitols, Regicide, Hot Spots, Territory Control)! Nem ma kezdtem a LANozást, de a hálózati szerver beállítások olyan sokrétűek, hogy szerintem valahol még a katonák hajszínét is be lehet állítani.

Csak annyi a kommentem, hogy kezdő stratégiai játékosoknak nem ajánlott, vagy legalábbis kellő óvatossággal, mert nagyon komplex játék és könnyen elveheti a kedvét; nekik érdemes valami egyszerűbbel kezdeni (a Warcraft 3 ehhez képest egy fagolyó).

Ajánlott gépigény:
CPU: 2.2 GHz Intel(R) Pentium(R) 4 vagy AMD(R) Athlon(TM) vagy gyorsabb proci
RAM: 512 MB
VGA: 128 MB
HDD: ~1.5 GB

Szólj hozzá!

Címkék: stratégia Lan

A bejegyzés trackback címe:

https://lanparty.blog.hu/api/trackback/id/tr905762517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása