Leírás

Ezen az oldalon olyan játékajánlásokat láthattok, amelyekkel helyi hálózatban lehet játszani (CSAK offline LAN-ban, tehát internetcsatlakozás nélkül). Csak az általunk kipróbált és ajánlott játékok kerülnek fel!

Események

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

LAN-os játékok

Címkék

Neverwinter Nights I-II.

2015.02.26. 10:00 Csubi8

A Neverwinter Nights (NWN) egy 2002-es szerepjáték (RPG), ami kifejezetten internetre lett optimalizálva, hogy sok-sok ember játszhasson együtt, vagy egymás ellen. Én a GOG változatot teszteltem, ez 2005-ös kiadású, ez az úgynevezett Diamond Edition, ami alapból egy rakás kiegészítőt tartalmaz.

Aki nem ismerős a játékban, annak ajánlom, hogy első körben töltse le hozzá a magyarítást, mert a játékban elég sok a "szövegelés" és attól függően, hogy egy beszélgetés során milyen válaszokat adunk lehet barátságos, vagy ellenséges a kommunikáció végkimenetele (plusz a sztorit is megértjük), szóval egyszerűbb, ha magyar nyelven játsszuk végig.

A játékról részletes magyar nyelvű teszt itt olvasható. Sajátságos hangulata van, a rajongók valószínűleg órákat tudnának a különféle szintekről, fegyverekről, fajokról, karakterekről és egyéb extrákról mesélni; én csak tesztelői oldalról tudom megerősíteni az NWN-et.

A játék indításához nálam Windows XP SP3 kompatibilitás kellett, valamint LANhoz fontos, hogy minden gép külön CD-keyel rendelkezzen. Ezt megváltoztatni a játék főkönyvtárában található "nwncdkey.ini" fájlban tudod. Segítségedre lehet a kódokban ez a videó.

Max 6 fő játszhat együtt, kis gépigénye miatt retro LAN-ra is klassz választás.

Ajánlott gépigény:
CPU: Pentium® III 800 MHz, vagy AthlonTM 800 MHz
RAM: 256 MB
VGA: NVIDIA GeForce 2/ATI Radeon
HDD: ~5 GB

A játék második része 2006-ban érkezett, grafikailag ugyan alaposan át lett gyúrva; sokan panaszkodtak is a durva gépigény miatt. Játékbemutatót itt olvashattok róla.

 

Akik szeretik a karakterfejlesztős, fantáziavilágos szerepjátékot, azoknak kötelező darab, bár ők már tuti ismerik és kijátszották a Neverwinter Nights kettőt. :)

Ha esetleg tört játékkal játszunk és nem eredetivel, akkor megint az egyedi CD-key, ahol elvérzik a LAN, mert nem enged két ugyanolyan azonosítóval két játékost. Szóval a játék beszerzése után (nálam ebből is a GOG változat járt), azonnal egy key generátort kerestem a neten, amit persze francnak se találtam, szóval a google kereső motorjait kishíján leégettem, mire sikerült találnom 1-2 kódot, amivel már engedett játszani ... ez a kedves kis germó. :)

Játékosok számát tekinte max 4-6 az ajánlott, annak ellenére, hogy a játék menüjében a playerek számát akár 96-ig állíthatjuk.

Ajánlott gépigény:
CPU: Intel® Pentium® 4 3.0 GHz, vagy AMD® Athlon 64
RAM: 1 GB
VGA: 256 MB
HDD: 12.5 GB (GOG Edition)

Szólj hozzá!

Címkék: coop RPG Lan

A bejegyzés trackback címe:

https://lanparty.blog.hu/api/trackback/id/tr597194925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása