Leírás

Ezen az oldalon olyan játékajánlásokat láthattok, amelyekkel helyi hálózatban lehet játszani (CSAK offline LAN-ban, tehát internetcsatlakozás nélkül). Csak az általunk kipróbált és ajánlott játékok kerülnek fel!

Események

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

LAN-os játékok

Címkék

A tökéletes LAN-party receptje... (szoftver)

2013.11.17. 10:00 Csubi8

Már korábban áttekintettük a hardveres oldalt, mi kell egy LAN partyhoz, nézzük hát a szoftveres részt.

- Op. rendszer: minden itt olvasható játék Windows 7 64 bites rendszeren volt tesztelve (egy asztali és a laptop gépen), innen következik, hogy - jó eséllyel - nem lesz gond Windows XP, vagy Vista alatt sem (fingers crossed). Fontos, hogy ne széthekkelt Windows-os, vagy neadjIsten Linux-os géppel érkezzenek a LANra a résztvevők.

Többen jönnek windows 8 és 10-es gépekkel is; többségében nincs velük gond, de néhány régi játék már nem, vagy csak nagyobb nehézségek árán települ/indul el az újabb op rendszereken.

- Ha jót akartok magatoknak, kapcsoljátok ki a tűzfalakat és vírusirtókat a LAN idejére! (A tűzfal blokkolhatja a hálózatot, a vírusirtó meg karanténba dobálhatja a kalózjátékok indítófájljait.) A legtöbb esetben ez megoldja a problémákat.

- Használjatok fix IP címeket! Erről bővebb infót a google-on, vagy a youtube-on minden bizonnyal találsz.

- Talán nem mindenki számára egyértelmű, de ugyanazt a verziót használjátok a játékokból (patchek, dlc-k)! (vannak játékok, amelyeknél működik a "csak átmásolom neked az egészet, Cimbi"-effektus, de a legtöbbet telepítsétek rendesen, ha egy mód van rá.)

- Egy rakás játék szeretne PUNKBUSTERT telepíteni a gépre! Ne hagyjátok, az a Sátántól van. Ez egy csaló-kiszűrő program, főleg az internetre optimalizálva és egy csomószor csak a baj van vele.

+1 Tipp: nem baj, ha valaki otthon leteszteli a játékot (telepítés, elindítás, LAN opciók). Mert bár ez az oldal pont a LAN játékok tesztjéről szól, de nem biztos hogy nálad is ugyanaz a verzió van és működni is fog. Hidd el, időt spóroltok vele! ;)

Ha a fentieket megfogadjátok, remek időtöltésben lesz részetek és megkímélitek magatokat egy rakás idegeskedéstől!

Szólj hozzá!

Címkék: help

A bejegyzés trackback címe:

https://lanparty.blog.hu/api/trackback/id/tr195626877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása