Leírás

Ezen az oldalon olyan játékajánlásokat láthattok, amelyekkel helyi hálózatban lehet játszani (CSAK offline LAN-ban, tehát internetcsatlakozás nélkül). Csak az általunk kipróbált és ajánlott játékok kerülnek fel!

Események

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

LAN-os játékok

Címkék

Hálózatról FULL kezdőknek - III. rész

2014.08.28. 14:00 Csubi8

lanparty_il.jpg_600x350

Harmadik és egyben utolsó részünkben néhány gyakorlati jótanács a Windows hálózati beállításaihoz.

Szóval tételezzük fel, hogy
- megvan a switch(router/hub),
- megvannak a kábelek,
- minden bedugva,
- játékok feltelepítve,
de mégsem látjátok egymást, vagy a szervert.

Első lépésként tiltsátok le a tűzfalat. (A tűzfalból létezik hardveres és szoftveres; itt az utóbbira gondolunk. Ez egy olyan program, amely blokkolhatja bizonyos programok hálózathoz való hozzáférését.) A Windows saját tűzfalát (XP és 7) a vezérlőpultban tudod letiltani. Ha másik programot használsz (ESET, Kaspersky, Norton), akkor nézz körül alaposan és a beállítások között tallózva biztos megtalálod a megoldást.

Általában a (szoftveres) tűzfal kiiktatása tuti siker, utána már szokott működni a hálózat.

Ha nem megy, akkor a következő lépés a STATIKUS / FIX IP címek kiosztása. Részletes leírás Windows 7-hez és Windows XP-hez. Ennek lényege, hogy minden egyes számítógép a hálózatban saját azonosítót kap, így elkerülve az ütközést.

Így már 100%-os a siker! A hálózatnak mennie KÖLL! :)

Van még egy beállítás esetleg, ha nagyon biztosra akartok menni, de ez nem kötelező, mert enélkül már mennie kellene a hálózatnak, ez pedig a közös munkacsoport. Ehhez leírást itt találtok. Itt a lényeg az, hogy a LAN partyhoz az összes gépet közös (munka)csoportba tesszük (újraindítást igényel), így a windows elvileg könnyebben kommunikál a gépek között, de nekünk enélkül is szokott működni a hálózat.

Ha bárkinek bármi kérdése van a fentieken túl, kérdezzetek bátran!

LANra fel!

3 komment

Címkék: help

A bejegyzés trackback címe:

https://lanparty.blog.hu/api/trackback/id/tr56644145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kapus92 2018.01.01. 21:29:48

Hello

Nekem egy olyan problémám adódott hogy nem mindegyik játéknál látják egymást a gépek pl.: Battlefront II vagy, a Jedi Academy-nél nem látja a másik a szervert, de Call of Duty-nál, meg a Empire at War-nál tökéletesen működik.

Csubi8 · http://lanparty.blog.hu 2018.01.02. 08:11:16

@Kapus92: szia! a játékok mind (szinte)más és más porton keresztül kommunikálnak, valószínűleg a fenti probléma ebből adódhat.

bár sokan nem szeretik a hálózati játékhoz kikapcsolni az összes védelmet (tűzfal, stb), érdemes megpróbálni, mert az esetek 98%-ban ez meg szokta oldani a problémát.

érdemes arra figyelni, hogyha kikapcsolod például az ESET, vagy más tűzfal védelmet, helyette bekapcsolódik sokszor a Windows saját tűzfala, tehát érdemes alaposan átnézni milyen védelmi cuccok futnak. egy "sima" vírusirtó is letilthatja, azokat is érdemes a játék idejére lenyomni.

üdv

Csubi8 · http://lanparty.blog.hu 2018.01.02. 08:14:17

@Kapus92: ja és akkor nem beszéltünk arról, hogy a játékok különféle változatai miatt SEM lehet látni egymást (például az egyik patch-elt játék, a másik nem). :)
süti beállítások módosítása