Leírás

Ezen az oldalon olyan játékajánlásokat láthattok, amelyekkel helyi hálózatban lehet játszani (CSAK offline LAN-ban, tehát internetcsatlakozás nélkül). Csak az általunk kipróbált és ajánlott játékok kerülnek fel!

Események

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

LAN-os játékok

Címkék

Warhammer 40,000

2014.10.08. 10:00 Csubi8

Nem. Nem teszek úgy, mintha profi lennék a témában, sőt ultra-amatőr, "stratégiai-játékokkal-inkább-nem-játszó" gamerként kifejezetten nehéz pártatlannak és szubjektívnek lennem, ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy a LAN party segédlet kevesebb lenne egy remek játékkal (vagyis egy komplett franchise-al), amit úgyneveznek: Warhammer 40 000 (másnéven Warhammer 40K). 

Ez több, mint játék, erre egy komplett iparág épült fel, nagyjából olyan szinten mint a Star Wars-ra. Komplett sztori, történet, táblás játékok, könyvek hihetetlen sora és persze PC játékok, amelyekből az elsőt 2004-ben keltették életre. Ez a Warhammer 40 000: Dawn of War.

(Akit egyébként érdekel a Warhammer történelem magyarul, az nézzen el a wikipedia oldalára.)

A játék első "évadja" több küldetés lemezt is megélt: Winter Assault, Dark Crusade és a Soulstorm, jöjjenek a tesztelt játékok:

Warhammer 40,000: Dawn of War

Az alapjáték 2004-ben jelent meg, RTS, azaz valósidejű stratégiai játékról van szó és egy képzeletbeli sci-fi világba tekintünk a játékkal, ahol harc, háború, vér és erőszak van (=minden nap ajándék). Igy bizony, ez nem a 7-8 éves korosztálynak szánt stratégiai játék. A játékról magyar nyelvű cikk itt olvasható.

LANban játszható, max 8 játékos, keverve természetesen számítógép ellenféllel, a következő fajok közül választhatunk:
- Chaos
- Eldar
- Orks
- Space Marines.

Warhammer 40,000: Dawn of War - Winter Assault (2005)

Kiegészítő az alap játék mellé, új fajt kaptunk az Imperial Guard személyében, a többi nem változott (max 8 személy, számítógép ellenfelekkel is játszható).

Warhammer 40,000: Dawn of War - Dark Crusade (2006)

 

A Dark Crusade a sorozat önállóan is futó kiegészítője, két újabb fajjal bővült a játék: a Necronokkal és Taukkal. A játékról részletes magyar nyelvű cikk itt. Szintén max 8 személy játszhat LANban.

Warhammer 40,000: Dawn of War - Soulstorm (2008)

Az első "évad" utolsó kiegészítője a Soulstorm (különálló játék, nem kell hozzá az alapgame), amelyben két új fajjal bővül a játék, így a választható fajok listája a következőképpen néz ki:

- Tau Empire
- Chaos
- Dark Eldar
- Eldar
- Imperial Guard
- Necrons
- Orks
- Sisters of Battle
- Space Marines.

Az egyik legszembeötlőbb, ahogy már a játék intrójába is szinte nagy MELLbedobással megérkeznek a Kard Nővérei (Sisters of Battle), a lényeg hogy csajokkal mindig eladható a termék. :)

Vártam is, hogy a már-már eltúlzott erőszak és csatajelenetek mellett hol tör ki esetleg egy focimeccs, vagy váratlan módon egy adhoc leszbikus női mézbirkózás, de sajnos ezek kimaradtak.

A többi nem változott, max 8 személy LANban, viszont az évek (és kiegészítők) során szépen felhízott a játék beállítások terén, arról nem beszélve, hogy a gépigény is egyre nagyobb lett; persze nem elviselhetetlen mértékben (lásd lentebb).

A játékról magyar nyelvű bemutatót itt olvashattok.

Ajánlott gépigény:
CPU: 2.4 GHz Intel Pentium 4, vagy ehhez hasonló
RAM: 512 MB
VGA: 64 MB
HDD: 5.5 GB

Warhammer 40,000: Dawn of War II - Retribution

A játék második "évadjának" második kiegészítőjét próbáltam még, amely a Retribution névre hallgat. Sokan szidták, hogy a Dawn of War II átalakult RTS-ből taktikai játékká, de ez csak single playerben lehet zavaró, multiplayerben még mindig élvezetes. Max 6 játékos játszhat LANban, természetesen tetszőlegesen adhatunk a játékhoz számítógép ellenfeleket (választható nehézségben).

Játékmódok LANban: FreeForAll, Team FreeForAll, Victory Point Control és Annihilate.

Hat fajból választhatunk:
- Chaos Space Marines
- Eldar
- Imperial Guard
- Orks
- Space Marines
- Tyranids.

Természetesen minden fajból választhatunk hőst is. (A játék a SKIDROW változattal tesztelve.)
A játék alatt új motor dübörög, ami egyben azt is jelenti, hogy a combosabb gépeinket vihetjük LAN-ra.

Ajánlott gépigény:
CPU: Bármilyen kétmagos , Athlon X2, vagy jobb
RAM: 2 GB
VGA: 256 MB
HDD: ~8,4 GB

Próbáltam a Space Marine-t is, de persze ez már annyira új játék, hogy nincs LAN támogatás. (dislike)

Szólj hozzá!

Címkék: stratégia coop Lan

A bejegyzés trackback címe:

https://lanparty.blog.hu/api/trackback/id/tr366505605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása