Leírás

Ezen az oldalon olyan játékajánlásokat láthattok, amelyekkel helyi hálózatban lehet játszani (CSAK offline LAN-ban, tehát internetcsatlakozás nélkül). Csak az általunk kipróbált és ajánlott játékok kerülnek fel!

Események

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

LAN-os játékok

Címkék

The Settlers

2014.05.09. 10:00 Csubi8

MEGATESZT következik, ugyanis végigteszteltem az összes The Settlers részt. Okés, az első rész kimaradt, de a többit lentebb olvashatjátok.

A sok véres, fröcsögős, kar-kitépős, agyvelő-loccsanós és gázolós játék után a Settlers sorozat (főleg az első részek) gyermeki lelkületről árulkodnak. Mind a színek, mind a karakterek megformálása aranyos és kedves, sőt multiplayerben van lehetőség egy kardcsapás nélkül is nyerni, tehát 5-6 év körüli gyermekeinket beavathatjuk a LANozás rejtelmeibe. Stratégiai játékról van szó, nagyon sokan ismerik is, ezért nem szeretnék senkit se játék bemutatóval untatni, csak a multiplayer részét teszteltem és erről számolok be.

Nézzük:

The Settlers II (Gold Edition) - 1996

2/4/6 fő játszhat LANban, ahogy fent említettem nemcsak HARCI mód van, hanem pl lehet úgyis nyerni, hogy 100 arany érmét gyűjtesz, vagy a pálya 3/4-ed részét elfoglalod. Van lehetőség AI-t (számítógép ellenfelet) is beállítani. (Magyar nyelvű játék teszt itt olvasható.)

The Settlers III (Gold edition) - 1998

Maximum 8 fő játszhat, szintén lehet számítógép ellenfél is, van NORMÁL mód és ECONOMIC. Ez utóbbinak lényege, hogy 1 óra leforgása alatt ki fejlődik a legjobban (azaz ki nyer). (Játék ismertető itt.)

The Settlers IV (Gold Edition) - 2001

A játékban megjelenik a "sötét oldal", ezért csak 8 éves kortól ajánlott. :)
LANban nincs nagy változás, maradt az előző részből megismert NORMÁL és ECONOMIC játékmód, majd 8-an játszhatunk. (A játékról bemutató itt olvasható.)

Nagy Settlers-rajongók vallják, hogy eddig tartott a játék varázsa, innentől erőteljes zuhanás kezdődött a játék Settlers-erejében, én ezt most innen cáfolnám, mert nekem az ötödik rész tetszett a legjobban.

The Settlers V: Heritage of Kings (2005, Reloaded változat)

Max 6 játékos multiplayerben, Conquest mód (az ellenség Headquarter épületét megsemmisíteni), Technology Race (ki fejleszti fel az Egyetem összes technológiáját), Point Game (1 óra alatt ki gyűjti a legtöbb pontot), Fast Game (fejlettebb szintről indul a játék). (Játék ismertetőt ide kattintva olvashatsz.)

The Settlers VI: Rise of an Empire (2007, patchelve 1.7.1)

Max 2/4 fő játszhat, a pálya mérete mellett már klímára is választhatunk pályát (télen pl. át lehet kelni a folyón, ami nem hátrány). (Játekbemutató írás itt.)

------

A jelenleg legutolsó VII epizód (2010) már nem játszható LANon (mármint internetkapcsolat nélkül), ez már az Ubisoft Uplay technológiájának (védelmének) köszönhető.

Gépigényről elmondható, hogy a stratégiai játékok (általában!) nem igényelnek erőművet, a legutolsó Settlers, ami még LANozható (a 6-os) ennyit kér (ajánlott gépigény):
CPU: Pentium 4 3.0 GHz, Athlon 64 3400+
RAM: 1 GB
VGA: 256 MB
HDD: 2 GB

Szólj hozzá!

Címkék: stratégia Lan

A bejegyzés trackback címe:

https://lanparty.blog.hu/api/trackback/id/tr235911479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása