Leírás

Ezen az oldalon olyan játékajánlásokat láthattok, amelyekkel helyi hálózatban lehet játszani (CSAK offline LAN-ban, tehát internetcsatlakozás nélkül). Csak az általunk kipróbált és ajánlott játékok kerülnek fel!

Események

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

LAN-os játékok

Címkék

A tökéletes LAN-party receptje... (hardver)

2013.11.09. 10:00 Csubi8

computer_repair_large.jpg_300x296

Mi kell hardver szempontból egy LAN partihoz?

- PC-k/laptopok: windows XP, vagy windows 7 (a játékokat ezen tesztelem, 64 bit-esen), vagy újabb operációs rendszerrel (néha a win 8 és win 10-en nem indulnak el a régebbi játékok) és hálózati kártyával/csatlakozási lehetőséggel.

- Fej/fülhallgató: senki nem akar hang nélkül játszani, ugyanakkor senki nem akarja hallgatni a Te játékod a hangszóróidon keresztül... :)

- Hálózati kábelek: különféle hosszúságban és inkább plusszban számolva.

- Hálózat megosztásra alkalmas eszköz. Én leginkább a Switchet ajánlom, mert nem kell konfigurálni és ki lehet fogni használtan 16-osat akár vicces áron. Emellett még jó lehet a Router, vagy a Hub is.

- Elosztók, hosszabbítók, egyéb kábelek. El sem tudjátok képzelni, milyen gyorsan elfogy akár 10 üres konnektor. Arról nem beszélve, akik otthon hagyják a tápkábeleket. :)

- Játékok. Írjátok ki DVD-re a játékokat, vagy osszátok meg hálózaton egymással, esetleg hordozható winchesteren, vagy pendrive-on, bár az nagyobb játékok esetén lassú tud lenni. (Pro tipp: ha LANra megyek és tudom mivel játszunk, akkor kiírom újraírható DVD-kre, legalább 3 példányban és ez meggyorsítja a gépekre a telepítést. 

Egy álomvilágban mindenki otthon feltelepíti a játékot/játékokat, de ez tényleg sosem teljesül.

+1 TIPP: A hely, ahol összejöttök rendelkezzen tisztességes áramellátással (biztosítékok, ilyesmi). Jó, ha nem a helyszínen jön rá az ember, hogy az ötödik PC után már elmegy az áram. - köszönet Huntitinek a tippért

Hamarosan jön a cikk a szoftveres oldalról is!

7 komment

Címkék: help

A bejegyzés trackback címe:

https://lanparty.blog.hu/api/trackback/id/tr155619089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huntiti 2013.11.10. 10:52:23

azt se felejtsük ki,hogy egy átlag ház 16A-es biztivel van bizosítva.Ami kb 3500w tehát max 5-6 számítógépet bír el egy ház.(500w-os teljesítménnyel)Ha csak laptopok vannak akkor 1db laptop kb 100w-os abból lehet több is :D

Csubi8 · http://lanparty.blog.hu 2013.11.10. 17:53:33

@huntiti: Bingo! Emlékszem még egy korábbi helyen ahol laktunk, nem mehetett egyszerre a porszívó és a mikrosütő. És én LAN-partit szerveztem oda! :D

Előtte azonban kihívtam a démászt és újrahúzattam a kábeleket a házig és kicseréltettem a biztosítékokat bivalyabbra. Nem is volt gond.

De szerintem ez is csak a magyarországi folklór műsor része; külföldön tuti combnyi vastag kábeleken megy az áram.

Hubik Sándor 2013.11.11. 03:35:06

Szia!

Napi szinten látogatom az oldalt és NAGYON ÖRÜLÖK AZ ÍRÁSNAK!
KÖSZÖNJÜK!
Sajnos közülünk mindössze 3an vagyunk elhivatott HELYI OFFLINE LAN-OSOK,a többi haverunknak úgy kell térden állva könyörögni,hogy jöjjenek el ... nem azért mert nem élvezik hanem mert punnyadt elkényelmesedett faszkalapok ... természetesen mindegyiknek szar ratyi gépük van ... ami annyit jelent,hogy kb fél éjszakám azzal megy el,hogy windowst telepítek a C meghajtójára ömlesztve feldobált képeit szarjait mazsolázom mert az kell neki mindenképp ...drivereket vadászok a netről,mert a lemezeit a gépnek még hírből se emlékszik hogy volt e valaha (valamelyikhez tényleg nem adnak) ... mire mindenkinek felimádkozom a játékokat ami tegyük hozzá ŐSRÉGI ...pl FAR CRY 1 ... közepes felbontásnál többet nem bír nekik ...mindegy legalább nem fagy ki (talán/remélem) ... természetesen pénze nulla ergó a hely és kaja pénzről NEM IS ÁLMODHATOK ...sőt a végén még meg kell köszönnöm,hogy eljött és méltóztat segíteni a kocsiba kipakolni a saját veszélyes hulladékát hogy hazafuvarozhassam reggel hulla fáradtan ... rosszabb esetben már a windows telepítéskor bealszik a széken és nem lehet életet verni se bele ... EZ VAN ... mások meg még HALLANI SE AKARNAK RÓLA,HOGY ELJÖNNÉNEK VELÜNK LAP PARTYZNI ... nem vagyunk profik csak szeretünk játszani ...nekünk hármunknak nem derogál 5-10 E ft ot befizetni érte,mert szeretjük imádjuk élvezzük ... csak sajnos mindig akad aki belemocskol az örömünkbe ...ha meg nem hívjuk maradunk hárman ami kevés és unalmas ... és sajnos tényleg összetehetjük ha legalább ilyen vérszívó pióca,kaja,áram,levegőpusztítónak kinyalhatjuk a seggét ...EZ MÉG A JOBBIK ESET ... a legrosszabb mikor ledumáljuk sok emberrel és 1 órával a LAN party előtt lemondja ... mert takarítania kell,mert asszony kiverte a hepajt,mert másnap ballagásra megy és figyelni kell :DDD ... vagy egyszer\en kikapcsolja a telefont vagy nem veszi fel!

KÉRLEK SZÉPEN ERRE ADJ RECEPTET ... ÉS NE MONDD,HOGY VÁLOGASSAM MEG A HAVERJAIM,MERT EGYSZERŰEN NINCS SENKI AKI ELJÖN ÉS TESZ ÉRTE,AKARJA ÚGY AHOGY MI ÉS MÉG ÉLVEZI IS ...
Ez az oldal számomra csoda,azt hittem már csak mi 3 an maradtunk ebben a világban !

Csubi8 · http://lanparty.blog.hu 2013.11.11. 08:18:39

@Hubik Sándor: szevasz, pontosan tudom miről beszélsz. :) ilyen nálunk is előfordult, pl amikor a srác hekkelt windows xp-je semmilyen hálózatba nem működött. meg ugye a kényelem. volt akit hívtunk LAN partyra: azt mondta, hogy "akkor ki kell húznom a gépem?" :D LOL

két dolgot tehettek:
- ha 3-an, 4-en vagytok toljatok kooperatív játékokat. nagyon sok ilyet tettem fel, ami akár egész éjszakára leköt benneteket. mi kb. 2 havonta így játszunk sógoraimmal és - talán nehéz elhinni - az apósommal (aki hivatásos katona volt és nagyon szeret lövöldözni játékban; ő mindig a sniperes). :D
- csatlakozzatok be nagyobb LAN rendezvényekre. egy rakás helyen hirdetnek ilyeneket, az ország több pontján is, összepakoltok egy kocsiba és elutaztok, ha helyileg nem jön össze annyi ember. ezek általában több naposak, nagyjából megoldott a szállás és esetenként még a kaja is.

A sok puhány emberkével meg ne foglalkozz! Maradjanak otthon facebookozni. :D

Hubik Sándor 2013.11.12. 20:57:58

Szia!

Ti mikor rendeztek legközelebb?
Nem volna kedvetek összeverődni velünk?
De sajnos sok játék Lan beállításában segítségre szorulnánk,de normális géppel mennénk nem valami 80 éves ipari hulladékkal...
DE!
Jöhettek Ti is ha akartok ..helyet biztosítok NAGYON KULTÚRÁLT ÉTTEREM FELSŐ EMELETI RÉSZÉBEN!
Belépő 2500Ft/nap amiben BENNE VAN EGY BŐSÉGES VACSORA IS mert ott dolgozom és rendkívül jó a kapcsolatom a tuéajokkal!
Komárom Esztergom Megye - Tatán vagyunk és karácsony előtt tervezünk LAN partyt ... DE sajnos tudni kell,hogy azért is nehéz összehozni,mert a HÉTVÉGE azaz a péntek/szombat este sajnos nem jó,mert az étterem nyitva és vacsora vendégek vannak,ráadásul én is dolgozom ...VISZONT vasárnap hétfő este szoktuk rendezni ...vélhetőleg karácsony előtt már nálatok is kiadják a szabadságokat és tán megoldható.
Wifi,fűtés természetesen minden van a helyen ... egy igényes éttermet képzelj el ...
DE mi is elmehetünk Hozzátok ha úgy gondoljátaok ...karácsony előtt kb 6 embert össze tudnék szedni ...

Késes43621 2014.08.25. 16:24:55

@Hubik Sándor: Kedves Sándor, én nagyon szívesen részt vennék a LAN partykon, amennyiben a Far Cry és Split Second szót úgy ahogy van elfelejtitek ;)
Helyette mondjuk megismerkedhetnél: GTA 4, MW3 esetleg egy kis stratégia...Na jó igazából nem ez a lényeg, hanem hogy nyitottak legyünk az új játékokra, ne az legyen, hogy egyikünk bemondja, hogy hű ez mekkora szar és akkor már a másik 9 sem játszik.
Én még mindig szeretek lanozni évente 1-2szer szervezünk partykat.
Ha arról van szó lehet újragondolhatnánk a dolgot és csinálhatnánk egy új generációs párrit, új gamekkel, csak egy ötlet ;)

SZU 2014.12.05. 17:40:06

Sziasztok.

Albertirsán 2-3 havonta szervezek 6-14-fős LAN partykat. Akit érdekel, írjon nekem.

A következő két ünnep között 27-én lesz.

Azután meg gondolom február-március körül.

Főleg FPS-eket játszunk, nem vagyunk nagyon profik, de kezdők sem.
CS:GO, BFBC2, Chivalry, Insurgency lesz a recept.

Üdv.
süti beállítások módosítása