Leírás

Ezen az oldalon olyan játékajánlásokat láthattok, amelyekkel helyi hálózatban lehet játszani (CSAK offline LAN-ban, tehát internetcsatlakozás nélkül). Csak az általunk kipróbált és ajánlott játékok kerülnek fel!

Események

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

LAN-os játékok

Címkék

Rome: Total War

2015.01.07. 10:00 Csubi8

Lelkes blog olvasónk (marksz1) kérdezte, hogy mi a helyzet a Total War játékokkal, működnek-e (internet nélküli) hálózatban. Ennek kiderítéséhez kellett egy kis idő, amíg elmerültem a Total War játékok történetében és ha nagyon gyorsan le akarnám zárni a kérdést, azt mondanám, hogy "igen, megy a LAN", de aki ismer engem, az tudja, hogy azért ennél több infóval szoktam szolgálni. :)

Aki nem ismerné: a Total War egy számítógépes stratégiai játéksorozat, egészen a 2000-es évektől. Sok része jelent meg, a címben említett Rome: Total War a sorozat harmadik epizódja/játéka 2004-ből.

Én odavagyok a római korért, a dicsőséges Rómáért, mindig tetszett az a pompa, a katonák/hadvezérek öltözéke, a csodás épületek, stb, persze jó családba kellett születni ahhoz, hogy minden előnyét élvezhessük az adott kornak.

A játék azért érdekes, mert bár látszólag egy RTS-el (valós időben játszódó stratégiai játékkal) van dolgunk, a gamma menetközben kiegészül egy erőforrás menedzselő, gondolkodós, helyezkedős dologgal. Remek alkotás, nekem nagyon tetszett, bár kezdőknek (mint amilyen én vagyok), kell pár óra míg otthonosan mozog benne.

Röviden a játék lényege, hogy:

- vagy a rómaiak bőrébe bújva igyekszünk leigázni a félvilágot és kiiktatni a legtöbb barbár népet,

- vagy az idegen népek nevében igyekszünk lerázni magunkról az élőskődő, pénzért és hatalomért az anyjukat is eladó rómaiakat.

Igazi monstre csatákat lehet vívni, amolyan Gyűrűk Ura feeling, amikor egymásnak feszül több ezer harcos! Gyalogos katonák, lovasok, íjászok, kutyák, elefántos támadóegységek... döbbenetesen jó játék! Nem beszélve a vár ostromokról!

A 3 CD-s Reloaded változattal teszteltem, alapból van benne LAN és működik. Max 6 játékos játszhat, ebben tetszőlegesen lehet számítógép ellenfél is.

Játszhatunk 'Custom Game'-et, ahol minden kis apróságot beállíthatunk (pályák, csapatok, harcosok, nehézség, évszak, időjárás, időlimit, hogy csak párat említsek), vagy 'Historical Game'-et, ahol valós, megtörtént csatákat pörgethetünk le újra. Külön öröm az 'Arcade stílus' opció, amelyben ugyan kevésbé realisztikusabb a harc, de több akció fér bele.

Órákat lehetne beszélni még a játékról, akinek felkeltette az érdeklődését, olvasson magyar nyelvű tesztet róla itt. Van két - hivatalos - kiegészítő a játékhoz, a Barbarian Invasion (2005) és az Alexander (2006), ebből az előbbit próbáltam, amelyben már 8-an LANozhatunk, de emellett még sok-sok tartalommal megszínesíti az egyébként sem unalmas alapjátékot.

Bár köztudottan nem vagyok egy nagy stratégiai játékos, de le a kalappal: szuper játék! Vigyétek el a következő LANra. ;)

Ajánlott gépkövetelmény:
CPU: 1 Ghz CPU-tól felfelé
RAM: 512 MB
VGA: 128 MB
HDD: 2,3 GB

1 komment

Címkék: stratégia Lan

A bejegyzés trackback címe:

https://lanparty.blog.hu/api/trackback/id/tr657032475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marksz1 2015.01.29. 09:59:28

Szia köszöm a tesztet :-) !!!
süti beállítások módosítása