Leírás

Ezen az oldalon olyan játékajánlásokat láthattok, amelyekkel helyi hálózatban lehet játszani (CSAK offline LAN-ban, tehát internetcsatlakozás nélkül). Csak az általunk kipróbált és ajánlott játékok kerülnek fel!

Események

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

LAN-os játékok

Címkék

Resident Evil 5

2015.02.20. 21:04 Csubi8

Mai tesztünkben a Resident Evil-t vesszük górcső alá, vagyis hát a 6 eddig megjelent epizódból csak egyet, az ötöset, mert hát azzal lehet LANozni egyedül, de rendes ember utánanéz az összesnek. :D

Aki nem ismerné (van ilyen?) a Resident Evil egy túlélő horror, pontosabban az elsők között van, akik megjelentek a piacon zombis játékkal; nevezhetjük ezt minden valamire való zombis játékok ősatyjának. Az első részek (az első három) még persze nem FPS/TPS kinézetűek voltak és nem szépítem a dolgot; tulajdonképpen játszhatatlanok. Mert van a játéknak története, hangulata, klappolnak a dolgok, de maga a kivitelezés szerintem borzasztó (mindig egy kameranézet és ahhoz viszonyítva irányítod a karaktert). Ennek ellenére hatalmas siker volt persze.

A játékból mellesleg mindenféle platformra készültek Resident Evil játékok a fő Playstation vonaltól kezdve mobilon át, PC-n, GameCube-on, Dreamcast-on, WII-n...tényleg mindenre. Tuti, volt flipperen is. Nem beszélve a könyvekről, filmekről és a Resident Evil mintás alsógatyákról.

Én a játékkal való ismerkedésbe a negyedik résznél (2005) csatlakoztam, ott is a Playstation 2 változattal, de ugyanaz volt PC-n is. Ez már FPS, vagy TPS-szerű, normális grafikával és irányítással. Végig is nyomtam, de számunkra nem érdekes, mert ugye hiányzott belőle a LAN.

És el is érkeztünk a lényeghez, a LAN-on képes ötödik epizódhoz (2008, magyar nyelvű játékteszthez erre tessék). Ami a neten szembejött első változat, rögtön azzal próbálkoztam és minden gond nélkül sikerült összecsatlakozni. Ehhez egy offline Windows Live profilt érdemes csinálni (a játékon belül), de ennyi az egész, nem kellett semmi trükk.

Aki 16 fős mészárlásokra számít, az csalódni fog; "csupán" egy 2 fős kooperatív móka van a játékban, amiben a teljes sztorit végigvihetjük. Nincs benne deathmatch és capture the... zombi, de nem is kell bele; nem áldozták be a Resident Evil-t felesleges funkciókkal és módokkal.

A gémnek van egy különleges hangulata, egy spéci (japán) fűszer, amivel semmilyen játéknál nem találkoztam eddig; ez mindenképp egy hatalmas előny, mert így nemcsak a rajongók ülnek le a gép elé (kötelező darabként), hanem akár vadidegenként is érdemes kipróbálni.

Sajna, a hatodik részbe már nem sikerült az internetcsatlakozás nélküli LAN, pedig az is csili-vili...

Ajánlott gépigény:
CPU: Intel Core 2 Quad Processor, vagy jobb, AMD Phenom X4 , vagy jobb
RAM: 2 GB
VGA: 512 MB
HDD:  7 GB

Szólj hozzá!

Címkék: zombi coop TPS Lan

A bejegyzés trackback címe:

https://lanparty.blog.hu/api/trackback/id/tr447158597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása