Leírás

Ezen az oldalon olyan játékajánlásokat láthattok, amelyekkel helyi hálózatban lehet játszani (CSAK offline LAN-ban, tehát internetcsatlakozás nélkül). Csak az általunk kipróbált és ajánlott játékok kerülnek fel!

Események

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

LAN-os játékok

Címkék

Offline LAN - Online LAN?! Most mi van?

2013.10.06. 18:00 Csubi8

ethernet-cables-plugged-into-an-internet-switch.jpg_999x669

(FIGYELEM! Ez a cikk nem szeretne technikai okoskodásba belemenni, valamint kerüli a halálpontos precíz megfogalmazásokat; csupán a játékokkal kapcsolatban egy apró észrevétel! Kérem ennek figyelembevételét! Kösszencs!)

Van egy kis fogalomzavar a LANnal kapcsolatban, mármint hogy OFFLINE LAN, vagy ONLINE LAN.

A LAN (Local Area Network) szószerinti fordításban helyi hálózatot takar, ebben tehát nincs benne az internet. Régebben sok olyan számítógépes játékot csináltak, amely helyi hálózaton játszható volt. A játékhoz nem kellett folyamatos, vagy részleges internetkapcsolat (pl. regisztráció a játékhoz). Ezeket hívják OFFLINE LAN-os játékoknak.

Előnyük, hogy könnyen konfigurálhatók (pl. egy switch-el), nem kell internetet csiholni, ha mondjuk egy művházban, stadionban, vagy más helyre viszitek a gépeket. Ezzel együtt ki lehet iktatni a vírusirtókat/tűzfalakat, amelyek első számú ellenségei a LAN-os játékoknak. Hátránya, hogy a gépeket ki kell mozdítani otthonról (figyelve, hogy ne maradjanak otthon kábelek, vagy valami tartozék), de aki már volt ilyen eseményen, az tudja, hogy megéri egy ilyen eseményre elmenni, vagy egy kis házi LANpartit szervezni a haverokkal.

Ezen a blogon ilyen játékokat láthattok, ettől eltérő esetben azt külön jelzem.

Online LAN-osak azok a játékok, amelyekhez élő internetkapcsolat szükséges, tulajdonképpen ide tartozik az összes játék, amelyek Steam, Origin és egyéb platformon keresztül érhetők el (és persze van bennük Multiplayer), valamint én ide sorolom az olyan "fél megoldásokat", mint a Tunngle. Erről bővebb infót mondjuk itt lehet olvasni magyarul. Ezen az oldalon nem lesznek ilyen játékok (terveim szerint)!

Én régimódi srác vagyok; szeretem a régi LANos játékokat (offline LAN). Ha egyszer csődöt mond ez a globális szupersztráda és összeomlik minden, amit eddig olyan biztosnak hittünk, mi páran a haverokkal összejövünk és ilyen játékokkal fogunk játszani, miközben a világban körülöttünk az emberek eladják a két veséjüket, hogy az utolsó sávszélesség apró bitjeinek segítségével elérhessék a facebook-ot.

;)

Szólj hozzá!

Címkék: lan parti

A bejegyzés trackback címe:

https://lanparty.blog.hu/api/trackback/id/tr35552232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása