Leírás

Ezen az oldalon olyan játékajánlásokat láthattok, amelyekkel helyi hálózatban lehet játszani (CSAK offline LAN-ban, tehát internetcsatlakozás nélkül). Csak az általunk kipróbált és ajánlott játékok kerülnek fel!

Események

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

LAN-os játékok

Címkék

E-sportolóból gyilkos

2018.10.08. 09:45 Csubi8

20815498_4b1f2fba5921a61b1e9f3b3926d76c2d_wm.jpg_727x485

Már jó régen nem cikkeztem semmit a LAN blogra; persze ennek egyik oka, hogy szinte már majdnem minden értelmes játékot feltettem, ami elérhető/meghekkelhető offline hálózatban, másrészt kevesebb időm is jut rá (de ettől még tartunk baráti körben LAN partikat, de erről később).

Ami viszont arra késztetett, hogy billentyűzetet ragadjak az a fenti esemény, ami nemrég történt Amerikában. A teljes történetet megírta az Index, itt tudjátok elolvasni, tömören annyi, hogy van (volt) ez a 24 éves David Katz, aki egy tehetséges e-sportoló, az egyik legjobb NFL e-játékos, de az egyik bajnokságon bekattant, elment a fegyveréért és 2 embert lelőtt, 11-et pedig megsebesített, aztán önmagával is végzett.

Azért nem tudom, mennyire kell bekattanni, hogy valaki ilyesmire vetemedjen, ráadásul nem egy pillanatnyi elmezavarról van szó, mivel volt fegyvere, mondhatni készült a leszámolásra és látszottak már rajta korábban is, hogy belül probléma van (antiszociális viselkedés, zavartság, stb). 

Az ilyen hírekre persze azonnal vasvillát ragadnak a játékot ellenzők, mondván, hogy az erőszakos játékok erőszakot váltanak ki a játékosokból, de azt elfelejtik, hogy David Katz nem lövöldözős (FPS) játékokkal játszott, hanem az egyik legnagyobb amerikai nemzeti sport játékával. Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy XY a passziánsz játéktól csavarodik be, mert veszített. (tehát nincs egyenes arányú kapcsolat a játék típusa és az elkövetett bűn súlya között)

Azt azért hozzá kell tennem, hogy - saját tapasztalat - az egyik átLANozott éjszaka után mikor átugrottunk haverral a szemközti boltba és a szomszéd kapualjból "előugrott" Terka néni a cirmos szatyorral, úgy mozdultunk rá reflex-szerűen, mint az éjszakai Call of Dutyban. Szerintem még a kezeink is fegyvert formáztak és bár elsőre vicces volt, de azért utána igencsak elgondolkodtunk.

Mielőtt azonban virtuális módon kövekkel dobálnánk meg David (holt)testét és ítéletet mondanánk, ismernünk kellene az előéletét, vagy családi hátterét, iskola, barátok, stb, mert ezek mind közrejátszhattak abban, hogy megindult a srác lefelé egy olyan örvényben, amelyből már nem volt kiút.

Ha csak egyetlen tanácsot adhatnék a mai fiataloknak, az az hogy törjetek ki a digitális világból!!! Higyjétek el, én is kocka vagyok, szeretek játszani, de el kell tudni szakadni a facebook/insta/twitter/stb világtól, lemenni a grundra focizni egyet, sörözni a cimbikkel, barátkozni-ismerkedni másokkal, elmenni túrázni, kerékpározni, azért hogy tested-lelked jó kondiban legyen és most az utóbbin volt a hangsúly. A Fortnite-barát csak addig haver, amíg ONLINE vagy.

Nap mint nap látom, hogy a vonaton/BKV-n 10 emberből 8 rá van gyógyulva a mobiljára, fel se néznek, nem is ebben a világban vannak, csak lájkolják a sok szemetet, pörgetik az infót, vagy még egy szintet megcsinálnak, mielőtt a munkahelyre érnek (mobil-droidoknak hívom őket). Házi feladat: csak próbáld ki, hogy egy ilyen úton (suliba/munkába menet) nem veszed elő a telefonod (kiváncsi vagyok hányan tudják megcsinálni; nekem könnyű, direkt nincs okostelefonom)! Közben pedig nézd meg az embereket, nézd a tájat, gyönyörködj az életben, ami körülötted van! (Persze ismerem a mondást: sz*r játék az élet, de legalább kitűnő a grafikája.)

Ettől függetlenül még lehetsz kocka, vagy tetraéder, de ne csak virtuálisan létezz, mert annál sokkal több vagy, mint egyesek és nullák sorozata!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lanparty.blog.hu/api/trackback/id/tr5514288331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2018.10.08. 16:14:28

először kellett volna önmagára lőnie...

midnightcoder2 2018.10.08. 17:54:41

Elmebetegek mindenhol vannak. Idehaza Pl. valami egyetemista lövöldözött Pécsen pár éve. Ilyen alapon lehetne értekezni a felsőoktatás káros hatásáról is.

dare 2018.10.08. 19:30:39

"Ha csak egyetlen tanácsot adhatnék a mai fiataloknak, az az hogy törjetek ki a digitális világból!!!"

Sajnos nem fognak.
Egyre kevesebb esélyt látok arra, hogy a saját kis tökéletesre felépített világukból kilépnének a jövőben a való világba.
Abban a világban győzhetnek, hősök lehetnek, de minél többen sodródnak a társadalom perifériájára, annál többen fognak majd a virtuális térbe menekülni.
Nem lesz mindenki gyilkológép aki a virtuális térben éli a világát, de előfordulhat sokaknál frusztráltság, ami szélsőséges esetekben előidézhet ilyen sajnálatos történéseket, mint pl ez is.

Most néztem meg nemrég Spielbergnek a Ready Player One c. filmjét, amelyben szinte mindenki a virtuális térben éli csak az életét, mert a való világ számukra már nem sok örömet ad.
A film végén azon gondolkodtam, vajon ez lehet a jövő, ez fogja majd a társadalom elégedetlenségeit becsatornázni, és a saját nyomorukon való kesergés helyett egy olyan világba fognak majd élni sokan, amelynek a grafikája sokkal jobb mint az eredeti?
Minél inkább nő a szakadék a gazdagok és a szegények között, annál inkább elképzelhetőnek tartom ezt a víziót.

midnightcoder2 2018.10.08. 19:49:15

@dare: Amíg van kaja és viszonylag kellemes hőmérséklet, addig annyira nem is rossz alternatíva ez. Kellemesebb a Skyrim világában mászkálni az erdőben, miközben a valóságban a szobádban vagy, mint kimenni a Népligetbe a zajos, koszos város közepére. Ráadásul ott meg lehet ölni az okvetetlenkedő sárkányokat, míg a kutyát szaratni járó öregasszonyokat védi a törvény.

dare 2018.10.08. 20:19:55

@midnightcoder2: Kettős érzésem van ezzel kapcslatban.
Lehetne ezt úgy megvalósítani, mint pl ebben a filmben, az szerethető is lehet, és lehet sokan jól is érzenék magukat benne.
De van egy olyan érzésem is, hogy kisemmizve vannak emberek millói, de azért a virtuális térben való boldogságot a hatalmasok azért megadják nekik ( ha a való életben ennek a lehetőségét már egy életre elvették tőlük).
Mint a Mátrixban Cypher, aki megismerte a valóságot, de nem igazán tetszik neki.
Sok embernek meg a valóság tetszik, és a valóságban szeretne inkább élni.

midnightcoder2 2018.10.09. 06:59:00

@dare: Élhetsz a valóságban, de a valóság szívás. Mindig is az volt, és mindig is az lesz.

Ramil Safarov 2018.10.09. 15:08:12

Szerintem minden ketseget kizaroan, megalapozottan kijelentheto, hogy minden Esportolo tomeggyilkos, vagy csak ido kerdese, es az lesz belolle.
Ezek sajnos ilyenek.

TopGun 2018.10.12. 19:31:24

Azért jó hallani hogy a blog nem halt ki.
Szerintem aki LAN-ozik az vagy őskövület, vagy a netes játékok annyira nem jönnek be neki. És inkább él a való világban, mint a virtuális térben. Én legalább is ilyen vagyok.
Aki meg rajta lóg a neten, meg a "telón" az nagyobbrészt csak pótol. Pótolja a társas kapcsolatai, a szociális érzékenységét, a környezeti hiányosságait. Ebből nehéz kitörni.
süti beállítások módosítása